138 skäl att vara glad i sin själ

Nu ska jag hålla mitt löfte från blogginlägget den 2 december och berätta vad slutsumman för nya medlemmar i Frälsningsarmén 2014 är. Med viss reservation. Alla som hanterar statistik vet att det finns alltid någon mer rapport att vänta på. Så reservationen gäller att det kan bara bli bättre.

48 personer har invigts till soldater och 90 har antagits som civilmedlemmar. Det ger en total siffra på 138 personer som valt att markera sin kristna tro och relation till Jesus genom ett konkret ställningstagande. (Vad soldat respektive civilmedlem står för står det om i blogginlägget som jag länkat till ovan.) Personerna är fördelade på 17 kårer (lokala församlingar). Tyvärr har jag inte siffran för juniorsoldater. Det är barn mellan 7 och 14 år som också vet vem dom tror på.

Frälsningssoldater

Frälsningssoldater som förbereder sig för en ungdomssamling på Hisingskåren, Göteborg.

Nu har jag i skrivande stund inte funnit siffror från 2013 att jämföra med men min känsla är (om man nu får tala om känslor i samma mening som man talar om statistik) att detta är ett trendbrott. Det är början till fortsatt ökning.

Varför väljer människor i vår tid att så här tydligt markera sin tro? Det är en fråga som kan ha 138 nyanser i svaret. Men den gemensamma nämnaren är att man mött Jesus som en levande verklighet och därmed upptäcker den större verklighet, med evighetsdimensioner, som vi människor är skapade att vara en del av.

Några svar på frågan om vad personlig kristen tro är och varför man väljer Frälsningsarmén som sammanhang, kan du får genom fyra TV gudstjänster som kommer att sändas i februari. De kommer från Västerås kår. Där invigde man i fjol 8 soldater och 13 personer blev civilmedlemmar. Det är högst sannolikt att de i gudstjänsterna kommer att återspegla något av svaret. Det är ju ett nytt liv man får när man tar emot Jesus. Och liv syns ju. Även genom en TV ruta.

Frälsningssoldat ung

Unga soldater från Sverige vid en Europeisk ungdomskongress, tillsammans med Frälsningsarméns världsledare General André Cox och kommendör Silvia Cox.

TV gudstjänsterna sänds den 8, 15 och 22 februari samt 1 mars. Om du inte kan se direkt på SVT2 kl. 10 på söndagarna så finns de efteråt på SVT Play.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s