103 skäl att gå med i Frälsningsarmén

Det är ett bra och beskrivande uttryck det där att ”gå med i” en organisation. Man rör sig i samma riktning som andra. Man blir tillsammans en ”rörelse”. Man delar ett mål, en riktning. Kanske det har blivit ett gammalt uttryck? Vanligare i vår tid är kanske att man för en stund kan gå med TILL ett evenemang, en kyrka. Man kommer och går så länge det är intressant.

Faktum är att 103 personer under januari till och med oktober 2014 har valt att gå med i Frälsningsarmén. 38 personer har blivit invigda till soldater och 65 antagits som civilmedlemmar. Det ska bli intressant att se vad slutsumman blir för året.

Var och en av de 103 har sina skäl till att på detta sätt bekräfta sin kristna tro och offentligt bekänna sitt sammanhang. De har valt att gå med ett folk som berättar om och exemplifierar vad Guds erbjudande om frälsning från synd och gåva av ett nytt liv innebär. Det första steget är ofta civilmedlem. Andra väljer att från början ta stöd och riktning på sin livsväg genom att bli frälsningssoldater, skriva under sitt förbund med Gud.

De 103 personerna är fördelade på 13 kårer i landet. Under samtliga av de tio månaderna har soldater och civilmedlemmar invigts/antagits. Till och med mitt i sommaren. För juli månad rapporteras en soldat i Västerås och en civilmedlem i Skillingaryd.

Detta är ju ingen tävling så jag vill vara försiktig med siffror som skapar jämförelse, men vi kan väl dela glädjen med Visby kår som invigt fyra soldater och antagit 10 civilmedlemmar. Och lika glada är vi med Vilhelmina kamraterna där en soldat och en civilmedlem valt att gå med.

Anledningen till att det finns både civilmedlemsskap och soldatskap är behovet av tydlighet. ”Att gå med” kan börja med att man trivs bland människorna och tror på Gud men man vill inte ta för stora ord i sin mun. En civilmedlem har den lokala kåren som sin andliga hemvist men frågan om lärjungaskap får mogna. Att vara frälsningssoldat betyder inte att man är färdig och felfri i att följa Jesus. Men man markerar sin inriktning och ser det normala i att ha en tydlig tro och livsstil som speglar det som är sunt och gott. Här finns en länk till hemsidan som förklarar mer.

Ofta är det så att i sammanhang där ”det rör på sig” blir andra nyfikna och undersöker vad anledningen är. Det finns flertal exempel på hur ryktet om Jesus spred sig och folkmassorna strömmade nyfikna till. (Matt. 4:24; 9:26; 9:31). Att vara nyfiken på Frälsningsarmén och varför människor går med där är inte fel. Det kan ju hända att du får höra några av de 103 – eller fler – skälen till att man inte bara går till en kristen aktivitet utan går med i gemenskapens uppdrag och kallelse.

Jag återkommer med ett blogginlägg när slutsumman för året är klar.

IMAG1027

Soldatinvigning i Sala

 

One response to “103 skäl att gå med i Frälsningsarmén

  1. Pingback: 138 skäl att vara glad i sin själ | Marie Willermark

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s