Kungen och jag

Idag fyller kungen 70 år och då kan jag väl passa på att komma ihåg hur det var för 20 år sedan.

Kung Carl XVI Gustaf har alltid stöttat scoutrörelsen. I samband med 50 års festen  var det en scouthelg, som ett litet läger, i Hagaparken. Samtidigt hade sällskapet “BP Fellowship” en samling. (Det består av rika människor från olika delar av världen som stöder Världsscoutrörelsen.)

Kungen är ju en friluftsmänniska och han tyckte att salongsscouterna skulle få möta lite natur och riktiga scouter. Därav kom att alla scouter i stockholmstrakten tältade och byggde en lägerplats i parken.

Är det läger så ska det ju också vara lägerbål, eller åtminstone lägerbålssånger. Och vilket scourtförbund (av de fem som fanns då) ska stå för det om inte Frälsningsarmén! Uppdraget gick till Herta Wassgren från Södertälje – med erfarenhet av olika uppdrag i Svenska Scoutrådet – och undertecknad.

Vi drog igång med Huvud, skuldra, knä och tå för att sedan fortsätta med Temperaturen är hög uti kroppen. Kungen stod vid sidan om men tyckte att det var för lite engagemang i rörelserna vi rulla, vi rulla… så han kom och tog armkrok på mig och fick fart både på scouterna och de fina damerna från USA med lila hår. Det var riktigt skojigt.

På så sätt kom det sig att jag kom på bild i den kolorerade veckopressen. image

image

Pin som såldes av scouterna och Lions i samband med 50 års firandet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s