Nya Stridsropet – i jakten på frälsning

Jag vill presentera en gammal bekant i nytt format – Nya Stridsropet. I min ledare i nr. 1 skriver jag bland annat:image

Analysföretaget Kairos Future presenterade i december 10 omvärldstrender som de menade kommer att påverka 2016. De skrev så här i introduktionen. Med en värld i kaos kommer nationer, företag och individer att ägna 2016 åt självrannsakan, omprövning, nya lösningar och jakten på frälsning.

Frälsningen kom på tal i en punkt om att vi kommer att söka oss mot en ny enkelhet. Det benämndes som ”självfrälsning”, att vi befriar oss själva genom att städa kroppen och göra oss av med materiellt överflöd. Kvar blir det som väcker lust och engagemang.

Det där låter ju som en introduktion till en frälsningssoldats livsstil. Läser man dessutom övriga spaningar, bl.a. nya värderingar (långsiktigt engagemang i ställer för punktinsatser) och en ny överlevnad (i betydelsen stå emot alla yttre intryck)så är det bara en grundläggande del som skiljer sig från vårt lärjungaskap.

Vi frälser inte oss själva. Det är bara Gud som kan förlåta oss vårt andliga trots och ger oss nytt liv, ett överflödande liv. Inte som belöning för vår godhet utan som ett kärleksfullt svar på vår tomhet och ånger. För att få del av det spanar vi inte ovisst framåt utan bygger på det facit vi har genom att se tillbaka på vem Jesus är.

Nya Stridsropet kommer at handla om ständigt aktuella frågor. Och vi är glada över att få presentera dem i en ny förpackning och kunna nå ut till många fler läsare.

Här är länken till Nya Stridsropet som e-tidning.

imageVälkommen in i gemenskapen. Frälsningen behöver du inte jaga efter. Frälsaren, kommer till dig där du är. På näst sista sidan i Nya Stridsropet finns den här bönen. Där kan jakten sluta.

Trevlig läsning!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s