Ge bort av din frukt

TomatplantaJag släpper inte min dröm om att få skörda solmogna tomater. Under de senaste fyra somrarna har odlingsformerna och resultaten varierat. I kruka utomhus. I jorden utomhus. I bägge alternativen blir plantorna tilltygade av blåst och regn. Ingen stor skörd men fina frukter. I år prövade jag med två plantor i hallen. Gott om ljus och värme dygnet runt. De har växt sig långa och gängliga men orkar inte riktigt komma till blomning. En (1) frukt blev det.

Vad är det normala för en människas liv? Det är att vi ska bära god frukt. Omständigheterna vi lever under och vad vi möter varierar. Men Guds erbjudande till alla är – efter grundarbetet med syndabekännelse och bön om frälsning från synden – att utrusta oss med pånyttfödelsens liv, som gör att det kommer kärlek, glädje, frid, tålamod, vänlighet, godhet, trofasthet, ödmjukhet och självbehärskning som en god frukt. Detta står i kontrast till kommentarer jag ibland hör eller läser om från människor som ger uttryck för att man förväntar sig att leva smärtfritt. Man har föreställningen att man ”äger” sin kropp och skapar sina omständigheter. Det är ett liv som liknar mina präktiga tomatplantor. Ombonat, varmt utan oberäkneliga yttre krafter att försvara sig emot – men vekt och fruktlöst.

Denna Tidnings berättelser ger glimtar från några av sommarens många tillfällen till glädje och god gemenskap. Under Boundless kongressen, på kofirmationslägret eller annan händelse gavs erbjudanden om att förnya sin relation med Jesus och ta beslut om att leva i den här världens växlande vindar, fast rotade i Guds rikes mylla. I det goda livet har även ekonomin en central plats. Vi ska generöst ge bort av det vi är och det vi har. För i frukten av våra liv finns frön till nya plantor. Bevara din dröm, din vision om att bära rik frukt. Människor nära och långt bort ifrån dig behöver det.

Texten finns som ledare i Tidningen nr 3, för medlemmar och personal inom Frälsningsarmén

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s