Se människor med Guds vision

Att ha en vision innebär att ha ett seende. Frälsningsarméns Vision 2020 handlar om att se människor.  Men inte i största allmänhet. Utan att se möjliga situationer där vi möts ansikte mot ansikte, och göra verklighet av dem.  Och i det mötet finns Jesus med. Jesus till alla heter visionen.

Detta med ett samfunds eller annan verksamhets vision är ju i och för sig ett internt arbete. Min uppgift som samfundsledare är att hjälpa till med samsyn i hela rörelsen. Vi ska förvisso vara uppmärksamma på oss själva, att vi är en hälsosam gemenskap, men vår kallelse är inte att vara inåtvända utan att se andra människor med Jesu ögon. Och då är det inte längre endast en intern angelägenhet.

“En Armé…upprest av Gud och fylld av den helige Ande” (som formuleringen är i vår internationella vision) finns till för att gestalta närvaron av Guds kärlek i vårt land. Det gör vi ofta tillsammans med andra kyrkor eller samarbetspartners. Därför är alla som vill välkomna att se filmen nedan. Det är en uppföljning av de besök som gjordes på kårer runt om i landet av medlemmarna i Frälsningsarméns ledningsråd.

Vi har naturligtvis mål och strategier att arbeta med. Men de ska också utvecklas från ett VAD vi vill till ett HUR det ska ske. Men framför allt är vår uppgift att ha Guds vision, hans seende bland människor vi möter och vilja komma i ögonhöjd med dem.

Klicka på bilden så kommer du till filmen.

Skärmklipp Jesus t a kårbesök

Här är en länk till hela texten för Vision 2020 – Jesus till alla.

Alla kårer och verksamheter har dessutom fått ett brev med underlag och förslag som tar visionen vidare utifrån tankar som kom upp vid höstens besök på kårerna.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s