Vi tror… tankar från en TV gudstjänst

En söndagsgudstjänst på TV toppar under måndagen SVT Plays lista som mest sedda och delade. Det är en god nyhet som är värd att uppmärksammas. Det är ett tecken på att många människor fattar att man ska inte tro på vad som helst.

Det var min 92 årige pappa som först tipsade om den. Han gillade vad han hörde. Gudstjänsten är från församlingen Hillsong i Stockholm. Tidningen Dagen rapporterar också här.

-Det har aldrig hänt förut att en gudstjänst ligger i topp på det här sättet, säger Robert Lundin, webbredaktör på SVT till Dagen.

Vad kan detta bero på? Är det häftig dekor, unga människor och det moderna upplägget som lockar? Eller vad är det som gör att en som inte förstår de engelska sångerna inte bryr sig om det? Ja, det är väl helt enkelt så att Guds hela personlighet träder fram och berör den som ser och som vill tro. Gud Fader, hans son Jesus och den helige Ande känner man igen oavsett förpackning.

Jag fastnade för sången Vi tror som sjöngs mot slutet. Texten bygger på den Apostoliska trosbekännelsen. När trons ord och trons levande verklighet är närvarande så är Gud själv närvarande. Och han når då fram genom TV-rutan. För vi tror inte på sagor eller mänskligt påkomna andliga övningar.

“Vi tror…” så börjar även Frälsningsarméns lärosatser. Vårt credo. En sammanfattning av grundläggande sanningar som Gud uppenbarat. Dem kan du läsa här, med kommentarer.

Du kan själv lyssna på sången som sjöngs i gudstjänsten och följa med i texten. Ta orden i din mun, så att Ordet, Jesus själv, genom tron kan gå från din mun till hjärtat.

(Särskilt glad, och lite nostalgisk, blev jag av att se att filmen som går i bakgrunden är tagen i min gamla hemstad Kiev i Ukraina.)

2 responses to “Vi tror… tankar från en TV gudstjänst

  1. Såg gudstjänsten igår, riktigt bra! Så glad att Oas och Hillsong har fått rum i Svt.

  2. Gerlinde Böttcher

    I min senaste ominstallering tappade jag bort några av mina bloggare. Nu är ordningen återställd. Folk som skriver om det som är viktigt och gör det klokt, kul och koncentrerat är värda vår tid.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s