Bilden av en frälsningssoldat

Jag har haft en bild på min näthinna den senaste tiden. Men inte förrän idag har det kommit för mig vad det är bilden säger. TriangelBilden visar en vuxen frälsningsmusikant som håller en triangel åt en ung trumslagare. Den vuxne personen är mycket duktig på sitt instrument. En amatör som spelar som ett proffs. Men när de unga musikanterna ska spela tar han den enklast tänkbara uppgiften. Han håller en triangel.

Det blir för mig sinnebilden av vad det innebär att spela eller sjunga eller utföra någon annan uppgift som frälsningssoldat. Samtidigt som man gör sitt allra bästa i sin egen tjänst så står man till förfogande att tjäna dem som behöver hjälp. Man uppmuntrar t.ex. den som är ny i tron. Man finns till förfogande.

Så är det att följa Jesus. Så ska sinnelaget vara hos varje frälsningssoldat. Det handlar inte om personen i just den här bilden utan om funktionen, sinnelaget. Det är gott att sträva efter att hela tiden bli bättre. Som ledare, som musiker, som förvaltare eller vad det kan vara. Men i Guds rike visar sig storheten i hur djupt man är villig att böja sig för att tjäna någon annan. Och allt görs för att ära Gud, för att ta ner honom på jorden.

Den som vill vara stor bland er ska vara de andras tjänare.

Så sa Jesus, enligt Matteusevangeliet 20:26

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.