Röster om Jesus och alla och till

Det är inte svårt att associera till kärlek när något ska sägas om Jesus. Det blir ingen uppsats här om allt det goda som just ordet kärlek, och inte minst Guds kärlek, kan betyda. Men en egenskap vill jag lyfta fram som anknyter till innebörden i Frälsningsarmens vision Jesus till alla – trofast kärlek.

En huvuddel i visionen är alltså att lära känna Jesus mer och mer. Det är något som pågår. Det är trofast kärlek. Kärlek i en relation domineras inte av känslor, även om det finns, utan i begrepp som trofasthet, vänskap och sanning. Det hebreiska ordet för sanning betyder just även trofasthet.

Innebörden i att lära känna Jesus mer och mer blir därmed att man växer i kärlek till honom. Den kärleken karaktäriseras av att man håller ut i trofasthet och umgås i sanningen. Han älskar mig redan på ett fullkomligt sätt så det är jag som har det mesta växandet att göra i den relationen.

Här följer en kort film där några ungdomsledare på kurs ger sina tankar om hur man kan lära känna Jesus mer och mer, hur vi identifierar någon bland “alla” och hur vi får “till” det. Klicka på bilden så kan du starta filmen.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s