Alla vinnare i “Andra chansen” – och TAKASA är med i segern

Det var en enaståede final i kväll av Frälsningsarméns deltagande i Eurovisionsschlager sammanhang. (Hela programmet finns här och börjar efter ca 7 min av lite praktiskt fixande.)

Röstandet på de sex deltagarna i 2a chansen (förra bloggen) avslutades och vinnare korades. Och faktiskt blev alla vinnare av samma pris, en resa till London, även om det var William Stridfeldt som fick flest röster.

Det är både häpnadsväckande och uppmuntrande att höra vittnesbörd om vad Gud gjort i vanliga människors verkliga liv. Genom tro på Jesus bröt ljuset fram, hoppet föddes och bindningar till det onda bröts. Och så fanns, och finns, det medmänniskor där som stöttar varandra i att bevara trons låga när kalla vindar blåser.

Medverkande under kvällen var även gruppen TAKASA från Schweiz. De kom inte till finalen i schlagertävlingen och därför kom de i stället till vår fest. Jag tror att de i och med semifinalen fått uträttat precis det som Gud vill ha uträttat. “Mission completed”, så att säga.

Allt som har hänt kring detta under knappt ett år, både för Schweiz och Sveriges del, var inte något som vi själva planerat. Men jag är övertygad om Gud födde idén. I människor utanför vårt samfund. Och vi tog chansen.
Det finns anledning att vänta sig goda överraskningar från Gud i sitt liv. Som Kjelle nämnde innan han sjöng, övervinn rädslan när det oväntade kommer och svara på Guds inbjudan. Det är ju Pingsthelg. Bed Guds Ande om att överraska dig.

Andra chansen gruppen

IMAG1266

2 responses to “Alla vinnare i “Andra chansen” – och TAKASA är med i segern

  1. En sån grymt bra grej! Mer av detta =)

  2. ANDRA CHANSEN behövs om och om igen, på olika sätt. Gud är så god!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s