Andra chansen är ingen tillfällighet

Nu är Frälsningsarmén medvetet opportunistiska. Nästa vecka är det schlagerfestival i Malmö och äkta frälsningssoldater, gruppen TAKASA, framför Schweiz bidrag. Då tar vi oblygt vara på möjligheten att berätta om vad det här med ”frälst” står för. Vad händer när en människa blir frälst, blir räddad, av Gud?

Vi gör det genom att ordna en egen liten omröstning där sånger sjöngs av människor som fått en andra chans i livet. Först kommer deras berättelse. Den är viktigast. Sedan sjunger de en sång. Den är bonus. Sången är ett förtydligande av deras erfarenhet. Samtidigt handlar det ju inte alls om att de fick en ”chans”, i betydelsen en lycklig tillfällighet, att de hade tur, att de fick egen favör på bekostnad av någon annan.

Deras berättelser handlar om Guds kärlek. Den är inte godtycklig. Där drar man inga nitlotter. Att komma ur ensamhet, elände, droger, fattigdom eller någon annan effekt av synden i världen är en rättighet för alla. Vägen dit är att sätta sin tro och tillit till Jesus. Men innan man har kommit dit, i ett personligt val, är det oftast den kristna gemenskapen som varit den utsträckta handen. Det första mötet med Guds nåd går oftast via välkomnande människor. Det är ingen tillfällighet.

Allt göra en hemsida om det här fina kristna budskapet skulle inte vara något nytt.  För att bryta igenom informationsflödet i vår tid så gäller det att vara aktuell, interaktiv och göra något ovanligt. Så vi har med lite hjälp lanserat ”2achansen.nu”. (Länk till sidan där du lyssnar och röstar här.)

Gensvaret du kan ge består av en möjlighet att rösta på ett av bidragen. Alla sex medverkande är ju redan vinnare. Men någon av dem som varit modiga nog att ställa upp kommer att få flest röster via hemsidan. Röstar man på sången eller personen? Vad spelar det för roll! Gör som du vill. Det viktigt är att vi får dela sanna berättelser från människor som visar att Gud är verklig och vill alla människor väl.

Finalen för de medverkande i Andra chansen hålls i Malmö fredagen den 17 maj kl. 19. Platsen är på Babel, Spångatan 38. Det som en gång var 2:a Kåren i Malmö.

Här är länk till info på Frälsningsarméns hemsida.

andra chansen

One response to “Andra chansen är ingen tillfällighet

  1. Så underbart- vilken idé!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s