Frälsningsarmén mår bra

Gomorron Sverige idag på morgonen hade ett inlägg om att medlemsantalet i Frälsningsarmén minskar och vi är på väg att upphöra.

Jag kan lugnt säga att ryktet om vår närstående död är överdrivet.

Visst är det ett faktum sedan 1950-talet att antalet soldater och övriga medlemmar minskat. Så sker med de flesta traditionella kyrkor och idéburna rörelser. Det är dock inte medlemsvärvning som enskilt mål som är vårt existensberättigande utan uppdraget att skapa relation mellan människor och Gud.

Guds erbjudande om att varje människa kan få uppleva befrielse från skuld, skam och villrådighet kring meningen med sitt liv förmedlar vi genom att möta behov till kropp och själ samt relationsbyggande verksamhet.

Dessutom ser vi att vi har fler som väljer att utbilda sig till officerare i Frälsningsarmén (se tidigare bloggpost) än på länge och många nya soldater invigs. Tonåringar fyller vår årliga konfirmationsskola och fortsätter ta initiativ för att bevara sin tro. Bl.a. genom att ha varit med andra unga kristna på Båten. Blogg om det här.

För övrigt kan man följa med i en del av allt liv och all lust som sker genom vår hemsida och på Facebook. Så, tack SVT för att ni gav oss möjligheten att berätta alla goda nyheter som Guds rike är överfullt av.

7 responses to “Frälsningsarmén mår bra

 1. Sussi Göransson

  Hej Marie. Kan i högsta grad hålla med om att vårt uppdrag är detsamma som när Frälsningsarmén startade och att vi behövs för att förmedla upprättelse och glädje till varje människa. Men kanske att bloggpostens rubrik kan förleda en till att tro att vi inte behöver rannsaka oss själva, vilket vi förstås måste göra varje stund, varje dag för att kunna sprida det glada budskapet om Jesus Kristus vidare till andra.

  • Tack Sussi för din reflektion. Det är så sant vad du säger.
   Det som är fött av Gud är aldrig statiskt utan fortsätter att formas. Det är en spännande samverkan mellan mänskligt ansvar och gudomligt inflytande.

 2. Väldigt bra inlägg som stärker. Blev dock lite fundersam på reklamen på bloggen.. ” spå din dåtid och framtid – spålive.se” dags att byta kanske 🙂

 3. Anna Kerstin Håkansson

  Även om det inte finns kårer/församlingar överallt eller att de blivit s k nedlagda av olika skäl så finns det frälsningssoldater och medlemmar på olika platser som är med i det ekumeniska arbetet och på så sätt visar att Frälsningsarmén inte är död utan i allra högsta grad lever.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s