Bara gulligt eller mest gudomligt?

Det kom ett kort adresserat till Frälsningsarméns ledingsråd. Avsändare var några unga soldater, juniorsoldater i Nässjö.

Visst är det gulligt? När viktiga budskap skrivs och stavas på barnavis så blir man mjuk i hjärtat. Men det kan vara ett stort problem med att “gulla till” vad barnen gör. Det är att förminska deras unika värdighet som individer. Det kan vara ett dolt maktspråk från mig som vuxen.

Barn är barn och skall naturligtvis inte tillräknas samma ansvar som vuxna och, tror jag, mår inte bra av att i alla lägen själv välja och bestämma över vad de vill och inte vill i ung ålder. Däremot är de fullt tillräkneliga och föredömen i att ha en naturlig förmåga till att identifiera godhet, rättvisa och tillit.

Jesus tar fram ett barn inför förlägna lärjungarna när han kommit på dem på bar tanke (man kan ju inte säga bar gärning för de uttalade aldrig vad de tänkte) och menar att man gör något stort när man tar emot ett barn, som ett resultat av att Jesus inspirerat till det. (Markusevangeliet 9:33-37 och 10:13-16) Vad är det för märkvärdigt med att ta emot ett barn? Jo, bland annat att barnet klär av oss vuxna vår ytliga polityr och lär oss klarspråk. De har också en given plats i den ordning, i den relationsvärld som Jesus benämner Guds rike.

Därför tar jag på största allvar att några barn i Nässjö, och kanske på andra håll i landet, beder för mig och övriga personer i ledningsrådet. Vi är redo att ta emot “alt gott fron gud”.

Behöver du förbön? Tala med ett barn och fråga om han/hon kan be för dig.

One response to “Bara gulligt eller mest gudomligt?

  1. Maud.Fennvik@fralsningsarmen.se

    Tack fr att du skriver!

    Every Blessing!

    Maud ___________________________________ Maud Fennvik bitr krledare Haparanda/Lule Packhusgatan 16, 953 31 Haparanda tel: 0739209338

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s