Slutet på början (Toronto 3)

Det är söndag morgon på konferensen och vi har gudstjänst tillsammans. Innan kommendör Sue Swanson börjar mötet börjar hon med att inbjuda folk från olika länder ta upp någon kör.

En afrikansk kvinna börjar som försångerska och på afrikansk sätt kommer alla med i sången i olika harmonier. Texten är ”varje dag, varje timma är du trofast, o Herre”. Det går direkt till mitt hjärta och ut genom ögonen. Det här är röster som formats i människor genom att de levt i denna sanning genom många sorger, motgångar och glädjeyttringar.

Sedan följer en kör på spanska, koreanska och andra språk. Vi avslutar med att i ett blandat tungotal sjunga ”Han är Kung, han är Kung, han besegrat dödens makt han Herre är. Varje knä böjas skall varje tunga säga skall, att Jesus Herre är”. Det är så fullständigt sant just där och då.

Vi lunchbordet blev det nya intressanta samtal och jag lärde en del nytt. Det finns två kårer på Marshall öarna, några korallrev ute i oceanen åt Hawaii hållet till. Kårerna heter Laureen och Rita. Efter Laureen Bacall och Rita Hayworth!!! Det skulle vara underbart att få ett par kårer i Sverige som hette Greta och Ingrid. (Garbo och Bergman.) Det kan bli ett litet nöje att fantisera om varför dessa gamla filmstjärnor har hedrats på detta sätt.

Sedan åkte vi till konserthuset, ”Center för Levande Konst”, i Mississauga, (som skiljer sig från center för död eller döende konst), för välkomstmötet.

Kanadensiska stabsmusikkåren spelade rakt in i hjärtat. En kör från en Koreansk kår och divisionens ungdomskör sjöng så det inspirerade och berörde oss. Förkunnelsen från general Linda Bond bars av Andens kraft och det handlade om en brinnande armé, ett uppdrag i kärlek och ett budskap om nåd. Du kan se hela mötet via denna länk.

Gud upprepar sig inte. Men han kan använda samma musik eller bön eller predikan för att hela tiden säga nya saker.

Dessa två dagarna har varit början innan konferensen börjar i morgon. Jag har en känsla av att detta är det som kommer först, som i betydelsen av ”Sök först Guds rike och hans rättfärdighet så…” Det som följer därefter är riktigt bra.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s